logo
menu

natuurlijk eten

Eet smakelijk op Inspire!
Net zoals over de lezings, workshops en muziek is ook over de consumpties op het Inspire festival uitvoerig nagedacht. Een groot aantal horecastands voorzien bezoekers van heerlijke, en vaak biologische, maaltijden, snacks en dranken.

EkoPlaza, de grootste biologische supermarkt van ons land, is een van de partners van Inspire en zet op het festival een compleet biologisch restaurant neer. Daar kunnen bezoekers terecht voor een heerlijk ontbijt met broodjes, cereals, sappen, biogarde yogurt en omeletten. Ook verzorgt EkoPlaza een uitgebreide lunch inclusief salades en soepen. Het diner bestaat uit gerechten uit de Italiaanse en Indiase keuken; in het restaurant zijn biologische wijnen, frisdranken en bier verkrijgbaar.

Tevens zijn op het festival meerdere rolling kitchens die elk hun eigen specialiteiten bieden. Eco Pizza verzorgt ambachtelijke, versgemaakte pizza’s uit een mobiele houtgestookte steenoven die worden klaargemaakt terwijl u wacht. Bij Friethoes kunt u terecht voor eigengemaakte biologische friet uit biologische frituur met biologische mayonaise. De authentieke Indonesische keuken wordt gerund door de familie Hernandez; opbrengsten komen ten goede aan het dorp in Indonesië waar de familie oorspronkelijk vandaan komt.

Ook voor burgers zit u goed op Inspire. De Dutch Weed Burger is een 100% Plant*Powered hamburger met een algenbroodje, vegan mayonaise en umami-wakamesalsa; de burger zelf is verrijkt met zeewier. De Kok au Van brengt vanuit zijn Van lekkere burgers die lokaal zijn geproduceerd met respect voor dier en omgeving.

Ook qua dranken biedt Inspire genoeg mogelijkheden: zo schenkt Yoos Koffie wereldse koffie mét huisgemaakte koeken en gebak, en biedt Acai een grote selectie aan gezonde, exotische vruchtensappen.

I
n
s
p
i
r
e
.
F
e
s
t
i
v
a
l