logo
menu

De Regels van het Spel

We zouden een lichte versie van de “five great vows” van de Jain als uitgangspunt kunnen nemen:

1. Ahimsa; geweldloosheid
2. Satya; spreek altijd jouw waarheid (tenzij dit botst met 1)
3. Asteya; niet stelen
4. Aparigraha; hecht niet teveel aan materiële zaken

De vijfde, Brahmacharya (celibaat), moet een ieder voor zichzelf bepalen, maar voor Inspire lijkt “celebrate” beter te passen.

Dan toch een paar onderwerpen:

Schoonheid
Onnodig te zeggen: Het landgoed laat zich van haar beste kant zien wanneer iedereen zijn eigen afval opruimt  (En bovendien scheelt het ons in de schoonmaakkosten)

Stilte
Om de rust te bewaren op de camping, willen we iedereen vragen om vanaf  00.00 uur tot  08.00 uur stiller te zijn (dan kun je op zaterdag en zondag in de verte de muziek op het festival terrein nog horen tot ca. 03.00 uur) Aangezien er ook jonge kinderen slapen op de familiecamping, is het fijn als het op deze camping al vanaf  22.00 uur rustiger is. 

Muziek (op de camping)
Er is geen versterkte muziek op de camping toegestaan maar neem vooral je eigen (akoestische) muziekinstrumenten mee.

Natuur en bos
Er zijn mooie aangelegde paden op het Landgoed. Het oerbos rondom het festivalterrein is niet toegankelijk tussen zonsondergang en zonsopgang en overdag kun je alleen op de paden wandelen. Met de natuurvereniging zijn we in overleg over het verzorgen van wandelingen onder begeleiding van gidsen.

Huisdieren
Er zijn geen huisdieren toegestaan op het festivalterrein en de camping. Wanneer je een hulphond hebt,  laat het ons dan vooraf per mail weten, vergezeld van je naam en adres. Je ontvangt dan een bevestigingsbrief met alle informatie.

Foto’s/films/audio 
Fotograferen en filmen is toegestaan, alleen niet professioneel tijdens een optreden. Mail je mooiste foto’s naar ons als je ze wilt delen.

Roken
Roken is toegestaan op de camping en op het festival terrein. Deponeer je peuk in de daarvoor bestemde afvalbakken/asbakken. Het is wettelijk niet toegestaan om te roken in de tenten op het festivalterrein of in de horeca gelegenheden.

Vuur 
Vanwege brandgevaar is het niet toegestaan om zelf een vuur te maken. Wanneer je wilt genieten van een open vuur, schuif dan vooral aan bij een van de kampvuren (onder voorbehoud en toestemming van de brandweer).

I
n
s
p
i
r
e
.
F
e
s
t
i
v
a
l