logo
menu

Het begin

We hebben allemaal ‘goeroes’ nodig, onderweg.

Een goeroe of leraar is voor mij iemand die bereid is om niet alleen praktische kennis te delen, maar ook zijn of haar persoonlijke inzichten. Deze onthult niet alleen iets over hemzelf, maar leert je tevens iets nieuws over jezelf. Alsof je in een spiegel kijkt (en ja, dat kan soms ongemakkelijk voelen, voor een tijdje).

Het bijzondere lijkt te zijn, dat we allemaal de leraren ontmoeten die we nodig hebben, op het moment dat we ze nodig hebben (niet altijd, natuurlijk. Anders is het niet zo bijzonder meer).

Twee werelden samen

Toen ik mijn partner Didem een aantal jaren geleden ontmoette kwamen twee werelden samen; mijn wereld van concerten en festivals en haar uitgebreide kennis van spirituele denkrichtingen, leraren en trainingen. Na enige tijd te hebben gefantaseerd over wereldwijde verlichting besloten we serieuze aandacht te schenken aan het idee om een nieuw festival te organiseren. Het zou een festival moeten worden waar niet alleen live muziek, maar ook de inzichten, levenswijsheid en kennis van anderen de bezoekers inspireren.

Onze goede vrienden Mada en Piet waren al vroeg betrokken bij het project. Mada is architect, heeft vele jaren in India doorgebracht en is gespecialiseerd in creatieve therapie. Piet is een vrije denker en getalenteerd muzikant met een absoluut gehoor.

Groep van geïnspireerde mensen

Rondom dit gezelschap werd al snel een groep van geïnspireerde mensen gevormd waardoor het festival daadwerkelijk een kans van slagen kreeg.
Frederik is binnen Mojo Concerts verantwoordelijk voor “speciale projecten” en was de eerste binnen Mojo Concerts die warm liep voor dit avontuur.
Dankzij zijn betrokkenheid bij Lowlands kwamen we in contact met Tijn, een muzikant, componist, schrijver en inspirator.
Jacques is een levenscoach, bedrijfsadviseur en yoga leraar die eveneens vele guru’s en spirituele leermeesters heeft ontmoet op zijn reizen door India.
Dorrit en Sven zijn goede vrienden uit Denemarken met grote kennis op spiritueel gebied, gespecialiseerd in therapieën en mystieke meetkunde.

Johan’s missie is om spiritualiteit en met name yoga toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Robin, die als stagiare bij Mojo Concerts begon en inmiddels volledig door Inspire in beslag wordt genomen, maakt het team compleet.

Terugkijkend vond het eerste SpiriFest plaats toen de hele club bij mij thuis samen kwam en we dezelfde visie deelden over wat het festival zou moeten worden (en ook wat het niet moest zijn). Daarna begon het idee zich te verspreiden als een aangenaam virus.

We zouden het mooi vinden wanneer het festival ook relevantie heeft die verder gaat dan het festival weekend zelf. Daarvoor zal een percentage van de toekomstige resultaten worden gereserveerd.

De creatie van Inspire is een soms wonderlijk verhaal dat we graag met jullie willen delen. Dus kom naar deze ‘gathering of gurus’, werp een blik in de spiegel en ontdek de goeroe in jezelf.

Dick van Zuijlen

I
n
s
p
i
r
e
.
F
e
s
t
i
v
a
l