Vraag & Antwoord

Waar koop ik tickets?
Alle ticketinfo vind je op de ticketpagina van deze website. Alleen via www.inspirefestival.nlwww.ticketmaster.nl en www.livenation.nl en telefonisch via 0900-3001250 (€ 0,45 pm) zijn de officiële tickets te koop.

Wat kost een ticket?
Er zijn verschillende typen tickets. Kinderen van 0 t/m 3 jaar hoeven geen ticket te kopen en zijn dus gratis.
– Een Weekendticket vanaf 16 jaar en ouder kost € 90,- per persoon en is exclusief kamperen.
– Een Dagkaart zaterdag vanaf 16 jaar en ouder kost € 54.- per persoon en is exclusief kamperen. Met deze kaart heb je recht op het volgen van het programma op zaterdag.
– Een Dagkaart zondag vanaf 16 jaar en ouder kost € 54,- per persoon en is ook exclusief kamperen. Met deze kaart heb je recht op het volgen van het programma op zondag.
– Een Kampeerkaart kost € 30,- per tent/caravan of camper.
– Een Tipi-kaart kun je kopen wanneer je geen zin hebt om je tent op te zetten, een caravan mee te slepen of je camper neer te zetten.
– Een Kinderkaart (4 tot en met 15 jaar) kost € 25,-.

Wanneer je besluit om een Dagkaart te kopen aan de festivalkassa op de dag zelf, kost een Dagkaart €59,-. Een Dagkaart aan de kassa is dus €5,- per kaart duurder.

Kijk voor meer informatie onder het kopje Tickets.

Alle prijzen zijn inclusief servicekosten.

kom met het openbaar vervoer…
Het terrein is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Neem de trein naar Boxtel en vanaf daar rijdt de pendelbus naar het festival terrein. Of check www.9292.nl voor de busdienstregeling. Controleer bij de informatie tent op het festival het dienstenschema en hoe laat de laatste festivalbussen van het terrein vertrekken. Ik kom met de auto…
Het landgoed ligt tussen de snelweg A2 en de spoorlijn Boxtel-Eindhoven. Volg vanaf de A2 afslag 26 Boxtel, richting Liempde. Volg in de omgeving van Boxtel de borden Festival.

Wij komen met de camper, caravan of vouwwagen…
Dan heb je een kampeerticket nodig. Er zijn geen stroomvoorzieningen aanwezig of wateraansluitingen. Wel wordt het terrein gedeeltelijk verhard. Een kampeerticket kost € 30,-. Auto’s moeten na plaatsing van de caravan weer terug naar de parkeerplaats.

Hoe zit het met parkeren? 
Goed. Wanneer je met de auto komt, wordt er € 8 per auto voor het gehele weekend in rekening gebracht. Een parkeerkaart kun je bij de ingang van het parkeerterrein kopen. De opbrengst gaat naar de vrijwilligers van Liempde. Bewaar je parkeerkaart zodat je niet nog eens hoeft te betalen als je terugkomt van een bezoek aan de buitenwereld.

Bagage en kampeerspullen
Vanaf de parkeerplaats is het ca 15 minuten lopen naar de camping. Tegen betaling van een borgsom kun je een bagagekarretje lenen. De borgsom krijg je terug wanneer je de kar terugbrengt. (En misschien regelen we nog een huifkar die heen en weer rijdt tussen de parkeerplaats en de camping.)

Polsbandjes
Bij de ingang van het festival krijg je een polsbandje en met dit polsbandje heb je toegang tot het festivalterrein. Je kunt met dit bandje het terrein op en af tijdens het festival, ook wanneer je niet op de camping slaapt.

Festival
Op het festival terrein staan diverse tenten waar de lezingen,  yoga sessies en workshops worden gehouden. Ook zijn er tenten voor de live optredens. Bij aankomst krijg je een programmaboekje en aan de hand van het tijdschema kun je je eigen programma samenstellen.

Het is niet mogelijk om vooraf een plek te reserveren voor een lezing of workshop, dus vol is vol. Zorg er dus voor om tijdig voor aanvang van een workshop of lezing aanwezig te zijn.

Is het festival toegankelijk voor mindervaliden?
Het festivalterrein en de camping zijn toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn sanitaire faciliteiten voor mindervaliden op de camping en op het festivalterrein. Wanneer je niet lang kunt staan, is het geen probleem om je rolstoel, krukken of klapstoeltje mee te nemen. Houdt er wel rekening mee dat Inspire midden in de natuur plaatsvindt en het dus modderig kan zijn.

Wanneer je een hulphond hebt, laat het ons dan vooraf per mail weten, vergezeld van je naam en adres. Je ontvangt dan een bevestigingsbrief met alle informatie.

Taal
We richten ons ook op buitenlandse bezoekers en een groot gedeelte van het programma zal in het Engels plaatsvinden. We geven dit zoveel mogelijk aan in het programma-overzicht.

Ik ben mijn Yoga mat vergeten! 
Vreselijk!  Gelukkig kun je yoga matten op het festival terrein kopen en zijn er een beperkt aantal beschikbaar om uit te proberen.

Wat is er te eten en te drinken?
Van alles. Onder andere pizza, hamburgers, biologische frieten, vis en sushi, gluten vrij, Indiaas en Italiaans, fruit- en groentesap, cocktails, bier en goede wijn. En niet te vergeten het Ekoplaza restaurant dat geopend is voor ontbijt, lunch en diner.

Hoe kan ik betalen op het festival? 
Op het gehele festivalterrein is het alleen mogelijk om eten & drinken met munten te betalen. Op het terrein staan meerdere muntapparaten waar je met pin, creditcard en cash munten kan kopen. Let op! Er zijn geen geldautomaten op het terrein. Daarvoor moet je dus even naar Boxtel of Liempde.

Ik kook toch liever zelf…
Prima. Je mag je eigen eten en drinken meenemen naar de camping. Het is echter niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar het festivalterrein. En GEEN glas, svp. Veel te gevaarlijk, vrijwel niet te zien en moeilijk op te ruimen. 

Kamperen
Er zijn meerdere campings ingericht tijdens het Inspire festival, waaronder een familie camping en een camping voor campers & caravans.

Ik heb een hele grote tent…
Er is genoeg ruimte en er zijn geen speciale vakken gereserveerd voor de tenten, dus zoek een mooie plek (echter niet overdrijven, svp). 

Meer luxe?
Mocht je niet je eigen tent mee willen nemen, kies je voor meer luxe of heb je indiaans bloed, dan kun je hier je overnachting in een tipi regelen. Deze staat dan bij aankomst voor je klaar.

Moet dat echt, kamperen…? 
Nee hoor. Reserveer een leuk hotel in de buurt. Met je polsbandje kun je het terrein het hele weekend betreden. Wanneer je even je auto mee wilt nemen, is dit ook geen probleem (vergeet je parkeerbewijs niet). 

Let op je spullen
Laat geen waardevolle spullen achter. Er zijn lockers waar je tegen betaling van een klein bedrag waardevolle spullen veilig kunt achterlaten. Daarnaast is er beveiliging aanwezig, maar we stellen ons niet aansprakelijk voor diefstal.

Kan ik (warm) douchen op de camping?
Er staan badhuizen op de camping met sanitaire voorzieningen waar ook (warm) gedoucht kan worden. Deze badhuizen zijn 24 uur per dag open. Voor het douchen rekenen wij 1 munt per persoon zodat we de badhuizen schoon kunnen houden.

Is er een camping winkel?
Jawel. Een kleintje.

Kan ik mijn mobiel op het terrein opladen?
Jawel, je kunt je mobiel opladen bij de informatietent op het festival terrein. Er is echter geen Wifi netwerk op het terrein.

Mag mijn fototoestel mee?
Natuurlijk. Houdt echter rekening met anderen en stuur ons vooral je mooiste plaatjes. Voor professioneel filmen/fotograferen heb je vooraf toestemming van ons nodig.

Ik hou van vuur. Mag ik mijn eigen kampvuur maken?
Wij ook. Maar omdat we in een natuurgebied zitten is het niet mogelijk om zelf vuren te maken. Wij zorgen – onder voorbehoud en goedkeuring van de brandweer – voor een aantal mooie kampvuren. Misschien een goed idee om je gitaar mee te nemen?

Hoe zit het met de kinderen?
Voor de kinderen is een apart gedeelte van het terrein ingericht. Er is echter geen crèche en de ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen. Het is handig wanneer de kinderen je mobiele nummer hebben.

Workshops en andere avonturen

Even heel serieus, hou je vast:

“Deelname aan workshops en andere activiteiten is voor eigen risico van de deelnemer. Bij twijfel raden wij u aan om eerst een arts te raadplegen om na te gaan of het voor u verantwoord is om aan de door u gekozen activiteit te gaan deelnemen.”

Kan ik vooraf een workshop reserveren, zodat ik zeker ben van mijn plek? 
Het is niet mogelijk om vooraf een plaats te reserveren. Als je zeker wilt zijn van een plek, zorg dan dat je ruim op tijd aanwezig bent. Als een workshop vol is hopen we dat je een van de andere workshops kunt kiezen.

Mag ik mijn kind meenemen naar de workshops?
De workshops zijn bedoeld voor volwassenen. Wanneer een workshop in de vorm van een lezing plaatsvindt kun je je kind meenemen en samen luisteren. Er zijn speciale workshops voor kinderen.

Ik ben een beginner/gevorderde?
De workshops zijn geschikt voor iedereen (nou, bijna iedereen; een enkele workshop is alleen voor mannen of alleen voor vrouwen). Bij de yoga workshops zullen we zoveel als mogelijk aangeven of deze voor beginners dan wel voor gevorderden is.

Paraplu’s
Dit is Nederland dus we verwachten hier en daar een bui. Je kunt je paraplu meenemen naar het festival terrein, maar hou rekening met anderen. Natuurlijk zullen er ook poncho’s te koop zijn en kun je op diverse plekken schuilen.

Medische post
Er is een officiële EHBO stand op het festival.

Flyeren
Je kunt je flyers of posters neerleggen bij de informatie tent. Je kunt flyers en posters niet zelf uitdelen vanwege de zorg voor het milieu.

Zit er ergens een addertje?
Helaas, het programma en de tijden kunnen altijd wijzigen. We zullen de komende tijd meer namen toevoegen en het is mogelijk dat bevestigde sprekers/artiesten hun optreden op Inspire moeten annuleren.